web
stats
TÜRKİYE TAYNEKS´LE ERİŞİLEBİLİR OLUYOR
Türkiye Tayneks´le Erişilebilir Oluyor

2005 yılından itibaren Türkiye'nin engelli vatandaşlar için erişilebilir hale getirilmesi için çalışan Tayneks aradan geçen 10 yılda Türkiye'nin bütün illerine ulaşarak erişilebilirlik projelerine imza attı. Edirne'den Iğdır'a; Sinop'tan Hatay'a Türkiye'nin bütün illerinde Tayneks ürünleriyle erişilebilir hale getirilmiş kurum ve kuruluşlara 2016 yılı itibariyle ulaşmak mümkün. Tayneks hissedilebilir yüzey ürünlerini uygulanmış olarak görmek isteyen herkes aşağıdaki linke tıklayarak bulundukları ilde nerelerde uygulama yaptığımızı görebilir.

 

Hissedilebilir Yüzey Çalıştayı I ve Hissedilebilir Yüzey Çalıştayı II'de aktif olarak yer alan Tayneks, bu çalıştaylarda ortaya konulan standartlar çerçevesinde üretim yapmaya başlayan Tayneks, Türk Standartları Enstitüsü Kritere Uygunluk Belgesi olan TSEK-197'yi alan ilk firma olma başarısını elde etti. Hissedilebilir yüzey üretimindeki başarısını, avantajlı hissedilebilir yüzey fiyatları ile Türkiye'ye sunan Tayneks adım adım bütün Türkiye'yi erişilebilir hale getirme misyonuyla yollara düştü. 

 

2016 Ocak ayı itibariyle başta Türkiye olmak üzere Avrupa ve Asya'da birçok kamu kuruluşu, belediye, banka, üniversite, alışveriş merkezi, ulaşım terminallerinde Tayneks tarafından üretilen hissedilebilir yürüme yüzeyleri, braille kabartma harita ve diğer braille kabartmalı ürünler, asistan yardım noktası, sesli kiosk, engelli şarj istasyonu, indüksiyon döngü sistemi ve Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme yönetmeliğinin gerektirdiği bütün erişilebilirlik ürünleri Türkiye'nin dört bir yanına Tayneks ile taşındı. 

 

Engelli vatandaşlarımızın kamusal alanda güvenli bir şekilde hareket edebilmeleri için çalışmalarını sürdüren Tayneks 2016 yılına kendi rekorunu kırma amacıyla giriyor.

 

Aşağıdaki linki izleyerek, açılan sayfanın altında yer alan haritadaki Tayneks logolarına tıklayarak, şehirlerde yapılan hissedilebilir yüzey uygulamalarının listesine ulaşabilirsiniz:

 

TAYNEKS ERİŞİLEBİLİRLİK HARİTASI