web
stats
KILAVUZ YOL YÜZEYLERİ - ENGELSİZ HAVALİMANI
Kılavuz Yol yüzeyleri - Engelsiz Havalimanı

Balıkesir Koca Seyit Havalimanı için uygulanan hissedilebilir yüzey ürünlerimiz ile bir havalimanımızı daha görme engelliler için ulaşılabilir hale getirdik.

 

Havalimanındaki braille kabartma levhalar bina girişlerinde, engelli wc, bayan wc, bay wc ve engellilere ayrılmış park alanlarına bilgilendirme ve yönlendirme levhalar uygun yükseklikte konulmuştur.

 

Balıkesir Koca Seyit Havalimanı giriş ve çıkışlarına engelli rampası ve rampa başlarına hissedilebilir yüzey ürünleri uygulaması ve terminal binası ulaşmaları için otoparkın giriş ve çıkışına en yakın alana engellilere ait 2 adet park alanı yapılarak bedensel engelli ve görme engelli vatandaşlarımızın ulaşılabilirliği sağlanmıştır. Hissedilebilir yüzey uygulaması Türkiye ' nin hissedilebilir yüzey üretimini yapan Tayneks firmasına aittir.

 

Balıkesir Koca Seyit Havalimanında görme engelli yolcuların havalimanına yolcu transfer araçlarından inip terminale girişten x - ray, danışma ofisi, engelli check - in bankoları ve dinlenmeleri için ayrılmış oturma alanına erişimini sağlayan gelen yolcuların terminal binasına girip oradan servis araçlarının bulunduğu alana kadar gidebileceği hissedilebilir yüzeyler ve görme engelli vatandaşların terminal binası içerisinde yönlerini bulmasına yardımcı olmak amacıyla braille ve latin alfabesi ile tasarlanmış olan gelen ve giden yolcu salonu girişinde birer adet kabartma harita Türkiye ' nin ilk hissedilebilir yüzey üretimi yapan Tayneks firması tarafından uygulaması yapılmıştır.