web
stats
İSTANBUL´DA PARKLAR HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR OLUYOR
İstanbul´da Parklar Herkes için Erişilebilir Oluyor

Herkes İçin Erişilebilir İstanbul Koordinasyon Kurulu, İstanbul genelinde yapmış olduğu erişilebilirlik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ile ortaklaşa Emirgan Korusunu erişilebilir hale getirdi.
 

Erişilebilir Emirgan Parkı, Tüm Türkiye İçin Model Bir Uygulama
 

Herkes İçin Erişilebilir İstanbul Koordinasyon Kurulu özürlü bireylerin de parkları kullanabilmeleri ve aileleriyle hoş vakit geçirebilmeleri için İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ile ortaklaşa çalışmalar başlatmıştı. Bu çalışmalardan biri olan Emirgan Parkı detaylı bir çalışmanın ardından herkes için erişilebilir hale getirildi. Emirgan Parkı erişilebilirlik çalışmaları parkın topografik yapısının incelenmesiyle başladı. Yapılan incelemelerin ardından görme özürlü bireylerin parkta istedikleri noktaya gidebilmeleri ve rahatça hareket edebilmeleri amacıyla hissedilebilir yüzey uygulama uygulandı ve parkın kabartma haritası çıkartıldı. Hissedilebilir yüzey üretimi ile kılavuz yol, kabartma levha yapımıyla daha kullanılabilir hale gelecek. Emirgan Parkı’nda özürlü tuvaletinin yanı sıra 5 Adet özürlü otoparkı da hizmete açıldı. Emirgan Parkında ayrıca ortopedik özürlü bireylerin erişiminin sağlanması amacıyla yol, kaldırım ve rampa düzenlemeleri starndartlara uygun bir şekilde uygulandı. Parkta gerçekleştirilen rehabilitasyon çalışmaları neticesinde herkes için erişilebilir hale getirilen Emirgan Parkı, erişilebilir  park olarak tüm Türkiye’ye model teşkil etmesi açısından da ayrı bir öneme sahip.
 

İstanbul'daki Tüm Parklar Erişilebilir Hale Getirilecek
 

Erişilebilir Emirgan Parkı dolayısıyla kısa bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek, Herkes İçin Erişilebilir İstanbul Koordinasyon Kurulunun desteği ve ekibimizin yoğun çalışmaları ile Erişilebilir Emirgan Parkı çalışmaları tamamlandı.  Özürlü kardeşlerimiz kolayca Emirgan Parkından faydalanabilecekler, dedi. Tarihi at ahırlarının da restore edilerek Lale Müzesi’ne dönüştürüldüğünün bilgisini aktaran Şimşek, açıklamalarına şöyle devam etti: “Özürlü kardeşlerimiz Lale Müzesi’nde yaptığımız çağdaş erişilebilirlik uygulamaları sayesinde bu müzeyi kolayca gezebilecekler. Ayrıca önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz yoğun çalışmalar sonucunda İstanbul’daki tüm parklar erişilebilir hale gelecek ve herkes parklarımızdan faydalanabilecek.”