web
stats
HİSSEDİLEBİLİR YÜZEY UYGULAMA-ENGELSİZ HAVALİMANI
Hissedilebilir Yüzey Uygulama-Engelsiz Havalimanı

Bölgenin en modern havalimanlarından biri sayılan Batman Havalimanı’nda başta görme özürlü vatandaşlar için hissedilebilir yüzey uygulaması olmak üzere, tüm engellilerin güvenle hareket edebilmeleri için çeşitli değişiklikler yapıldı. Batman Havalimanı'nda görme engelliler için yapılan 750 metretüllük hissedilebilir yüzeyin ( kılavuz yol – uyarıcı yüzey ) yanı sıra tüm engellilerin güvenli hareket edebilmeleri için engelli danışma, engelli check-in bankosu, engelli bilet satışı, engelli WC, engelli otopark alanı ve uygun ölçülerde ankesörlü telefonlar yapıldı. Öte yandan, gelecek günlerde engelliler için yapılacak olan kabartma haritalar ile görme engelli vatandaşların yönlerini rahatlıkla bulmalarının sağlanacağı bildirildi. 

 

Batman Havalimanı bu yenilikler sayesinde engelli vatandaşların daha iyi ve rahat hizmet alabilmeleri için Türkiye'de görme engelli ürünleri ilk üretici firması olan ve hissedilebilir yüzey üretimi, kabartma harita ve engelli yönlendirme levhası üretimini yapan TAYNEKS firması ile çözüm ortağı olarak seçmiştir. Tayneks firması Türkiye'de ilk defa hissedilebilir yüzey üretimi yapan firmadır.

 

Tayneks ' in " Engelsiz Havaalanı " projesine katkılarından dolayı Batman Havalimanı Müdürü Erol YILMAZ Tayneks ' e teşekkürlerini sunmuştur.

 

Yapılan bu yenilikler bölgede örnek gösterilirken, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Batman Havalimanı yönetimine teşekkür etti.