web
stats
EYÜP CAMİİ´NDE ENGELLER KALKTI
Engellilerin Eyüp Sultan Camii’ne gelirken karşılaştıkları engelleri kaldırmak için uzun süredir çalışmalarını sürdüren Eyüp Belediyesi, görme engelliler için cami avlusuna özel yürüme şeritleri yaptırdı.
 
Eyüp’teki tüm cadde ve sokaklarda engelli vatandaşların sorun yaşamaması için yol ve kaldırımlarda da düzenlemeye gidildi. Cadde, sokak ve meydanlarda kaldırım taşlarına, bordürlere yönlendirme işaretleri konuluyor. Görme engelliler, yaya yolunda özellikle geniş alanlarda yardımsız yürümekte zorluk çektiklerinden, onlar için kesiksiz kaldırımlar ve yükseltilmiş engelsiz kenarlar yapılıyor.
 
Bedensel engelli vatandaşlar için de yaya yollarında ve yollarda düzenlemeler yapılıyor, özel yürüme şeritleri oluşturuluyor. Bu şeritler, yol kaplamasından farklı ve 40-60 cm genişliğinde ayrı dokuda oluyor.
Eyüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin engelliler için günlük yaşamda engelleri kaldıracak çalışmaları sürdürdüklerini belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Görme engelli vatandaşlarımız, bastonla algılanabilecek şekilde, yön gösteren yürüme şeritlerinde yardımsız olarak yürüyebilecek. ‘Engelsiz bir Eyüp’ için start verdik. Gerekli tüm çalışmalar yapılıyor. Öncelikle Eyüp Sultan Meydanı’nda bu düzenlemeleri yaptık, ilçemizdeki diğer sokak ve caddelerdeki revizyonlar da en kısa zamanda bitirilecek. Yeni yapılacak Eyüp Belediyesi Hizmet Binamızda da engelli vatandaşlarımızın sorun yaşamaması için gerekli tüm düzenlemeler yapıldı ” dedi.