web
stats
ERİŞİLEBİLİRLİK / ULAŞILABİLİRLİK HUSUSLARI

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nın 2009 yılı Faaliyet Raporu’nda erişilebilirlik/ulaşılabilirlik ile ilgili hususlar belirlendi.

 

26. Özürlüler Yüksek Kurulu toplantısında alınan ulaşılabilirlik konusunda ulusal eylem planı hazırlanması konusundaki karar ve Başkanlığımızca 2010 yılının ulaşılabilirlik yılı ilan edilmesi ve eylem planı hazırlanmasına yönelik planlamaları nedeniyle anılan Bakanlıkla yürütülen çalışmalar bu kapsamda sürdürülecektir.


Ulaşılabilirlik Eylem Yılı Çalışmaları ve Ulusal Eylem Planı Hazırlığı Süreci: İlgili mevzuatın uygulanması ve özürlülerin toplumsal yaşama tam, eşit ve etkin katılımlarının sağlanması için her tür özrü olan kişilerin topluma sunulan hizmetlerden diğer tüm bireylerle eşit biçimde faydalanmaları, kamu kurum ve kuruluşlarınca ve özellikle yerel yönetimler tarafından konuyla ilgili sorumluluklarını acilen yerine getirmelerini sağlamak amacıyla başlatılmıştır.  "2010 Yılı Herkes İçin Ulaşılabilirlik Eylem Yılı" olarak ilan edilmiş ve Başkanlığımızca konuyla ilgili çalışmalara başlanmıştır. Bu anlamda engelli yönlendirmeleri kılavuz yol büyük önem arz etmektedir.