Engelsiz Erişilebilirlik kapsamında yapılması gereken uygulamaları içeren 12.07.2006 tarihli KAMU BİNALARI, KAMUYA AÇIK ALANLAR Ve TOPLU TAŞIMA ARAÇLARININ ÖZÜRLÜLERİN KULLANIMINA UYGUN DURUMA GETİRİLMESİNİ konu alan 5378 sayılı Kanun Metni, gerekli uygulamaların yapılma süreci 07/07/2015 tarihinde sona eriyor. 2014 yılının Eylül ayından itibaren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı denetmenleri tarafından kamuya açık binaların engellilerin kullanımına uygun duruma getirilip getirilmediği denetlenmektedir. Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formları düzenlenerek engelsiz erişim kapsamında yapılması gerekenler belirlenmektedir.
TAYNEKS, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formlarında belirtilen inşaat işleri hariç, bütün engelsiz erişim kapsamındaki ürünlerin çoğunluğunu üretmektedir. Bu işlemleri yaparken hem projelendirme hem de danışmanlık hizmetlerini vermektedir.
TAYNEKS, havaalanlarını, gar ve otobüs terminalleri, parkları, alışveriş merkezlerini, üniversiteleri ve diğer kamusal alanları, hissedilebilir yüzeyler, Braille alfabeli haritalar, Braille kabartma kat planları, Braille kabartma bilgi panoları, Braille kabartma broşürler, Braille kabartma levhalar, Braille kabartma asansör kullanma talimatları, asistan yardım noktaları, sesli kiosklar, engelli acil çağrı butonları, indüksiyon döngü sistemleri ve diğer engelli ürünleriyle engelsiz erişime uygun hale getirmektedir.
İşlerin genel olarak sıralaması aşağıdaki gibidir;
Zengin ürün çeşitlerimizden, ihtiyacınıza göre kullanacağınız ürünün tarafınızca belirlenmesi,
Kurumunuza ait mimari projenizi tarafımıza iletmeniz sonrası, Türk Standartları Enstitüsü’nün belirlemiş olduğu standartlara uygun olarak işlenir ve fiyat teklifimiz ile birlikte uygunluğu onayınıza sunulur,
Üretim aşamasına geçilir,
Karşılıklı mutabakat ile belirlenen tarihte ürünlerin uygulamaları yapılır.
Engelsiz Erişilebilirlik kapsamında üretimini yaptığımız ürünler hem amacına hizmet ederek engelli vatandaşlarımızın engellerini kaldırmaya yardımcı olur, hem de banka, havalimanı, AVM ve otel gibi görsel niteliğe önem veren kuruluşlarda mekanın dekorasyonunu bozmayacak şıklıktadır.
Tekli ürünlerin mukavemetinin çok daha yüksek olması,
Hem iç mekan hem de dış mekana uygun teknik ile montajı yapılması ve iki alanda da aynı ürünün kullanılması,
Zemin ile bütünleşerek hem amacına hizmet etmesi hem de görsel olarak daha şık görünmesi,
Tekli ürünleri cazip kılan özelliklerdir. Bu bağlamda son 2 yıldır tüm kurum ve kuruluşlar Tekli ürünleri tercih etmektedir. Tabanlı sarı plaka hissedilebilir yüzey ürünleri görüntü kirliliği yapmakla birlikte montaj şeklinin yapıştırma olmasından dolayı kısa sürede deforme olmaktadır.
Plastik ve çelik şekillendirme uzmanlık alanındaki 38 yıllık engin tecrübemize dayanarak, 2010 yılı itibari ile Türkiye’de bir ilke imza attık ve görme engellilerin yaşamını kolaylaştıran, hem yasalara ve yönetmeliklere hem de standartlara uygun, evrensel dizayn ilkelerini temel alan erişilebilirlik ürünlerinin üretimine başladık. Hissedilebilir yüzey ürünlerimiz 20’nin üzerinde teste tabi tutularak olumlu sonuçlanmış ve firmamız Türkiye’de ilk ve tek olarak 2013 yılında TSE Kalite Belgesi almaya hak kazanmıştır.
Türkiye'nin Görme Engelliler için Hissedilebilir Yürüme yüzeyi işaretleri, Kabartma Haritalar, Kabartma Levhalar, Asistan Yardım, Sesli Kiosk vs. ürünlerin ilk üretici şirketiyiz. Üretimini yaptığımız Ürünlerimizde; Üniversite Raporu, Kapasite Raporu, Sanayi Sicil Belgesi, Yerli Malı Belgesi, Görme Engelliler Derneğinden Uygunluk Belgelerimiz mevcut olup, TSE ISO 23599 Standartlarına ve tamamlayıcı Standardı olan TS ISO 13536'ya göre üretim yapmaktayız.