web
stats
ENGELLİ SORUNLARI KILAVUZ YOL TOPLANTISI

Özürlüleri topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla İstanbul büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Herkes İçin Erişilebilir İstanbul’ koordinasyon toplantının ikincisi İETT’nin Kağıthane Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

 

Özürlüleri topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla İstanbul büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Herkes İçin Erişilebilir İstanbul’ koordinasyon toplantının ikincisi İETT’nin Kağıthane Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıda şehir içi ulaşımda karşılaşılan sorunlar dile getirildi. ‘Herkes için erişilebilir İstanbul’ koordinatörü mimar Müberra Kavak, İETT’den yeni alınacak otobüslerin alçak tabanlı olmasını ve alınacak araçlar ve yapılacak uygulamalarda kendilerinden görüş alınmasını, durakların montajının kaldırımlarda yayaların geçişine engel olmayacak şekilde yapılmasını, mevcut durakların rehabilitasyonunu, İETT otobüs şoförlerinin özellikle engelli yolculara yaklaşımlarının duyarlı olmasını istedi.

 

‘Herkes İçin Erişilebilir İstanbul’ başlığı altında düzenlenen toplantının Başkanlığını İETT adına İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Alaeddin Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Proje Değerlendirme Komisyonu’ndan Müberra Kavak birlikte yaptı. 

 

Alaeddin Şahin, İETT’nin, özürlüleri topluma ve hayata kazandırmak için gerekenleri imkanları ölçüsünde yerine getirmeye çalıştığını, bunun her şeyden önce bir insanlık görevi olduğunu belirtti. Bu görevi yerine getirmek için kaynak oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Şahin, sorunların İstanbul’un gerçekleri ışığında bir program dahilinde çözümlenebileceğini ifade etti.   

 

Toplantıda söz alan Bakırköy Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu Başkanı Ramazan Baş ve Engelsiz Yaşam Federasyonu temsilcisi Hakan Özgün şoförlere engelliler konusunda teknik ve uygulamalı eğitim verilmesinin hizmet kalitesini artıracağını söyledi. Kılavuz yol yüzeyleri ve hissedilebilir yüzey uygulamalarıyla engellilere yardımcı olunacağı belirtildi.

 

Toplantıda; bundan sonraki araç alımlarında şartnamelerin komisyonun görüşüne sunulması, otobüs şoförlerine belli periyot ve standartlarda eğitim verilmesine, mevcut durakların erişilebilirlik envanterinin çıkarılıp rehabilitasyonu için planlama yapılmasına, özel halk otobüsleriyle ilgili yeni düzenleme yapılmasına karar verildi.