Her çağda bireylerin bağımsızlaşmalarının ve özgürleşmelerinin çeşitli araçları olmuştur. Baston da körlerin ve görme engellilerin bağımsızlaşmalarını ve özgürleşmelerini simgeleştiren en önemli araçlardan biridir.
Basit bir değnek olan bastonun evrimleşerek "beyaz baston" haline gelmesinin öyküsü yirminci yüzyıla dayanmaktadır. 1921 yılında bir trafik kazası sonucu kör olan bir fotoğrafçı, çevresindekilerinin kendisinin kör olduğunu anlayabilmesi ve dikkat çekebilmesi için bastonunu beyaza boyayarak Londra sokaklarında dolaşmaya başlamıştır. Bu fikrin başarısı üzerine, 1931 yılında Fransız Körler Örgütü, körlerin bastonlarının beyaza boyanmasını ve "beyaz baston" adı ile simgeleştirilmesini kararlaştırmıştır. Bu uygulama giderek yaygınlaşmıştır ve körlerin kullandıkları baston tüm dünyada "beyaz baston" olarak anılmaya başlanmıştır.
TAYNEKS olarak biz de 7 - 14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası vesilesi ile tüm kör ve görme engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir yaşam diliyoruz.
Kamusal alanlarda yaşanılan erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik sorunlarının farkındalığı ile hissedilebilir yüzey (hissedilebilir zemin), braille kabartma harita, braille kabartma kat planı, braille kabartma levha, braille kabartma broşür, braille kabartma küpeşte, asistan yardım noktası, sesli kiosk gibi ürünlerimizi hem Türk hem Dünya standartlarına uygun olarak üreterek ve çok büyük bir titizlikle uygulayarak tüm kör ve görme engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir yaşam sunuyoruz.
Verilen bedelin karşılığını almak, amaca hizmet etmek ve doğru uygulama için Türkiye'nin ilk TSE Kalite belgeli ürünlerimizle hizmetinizdeyiz.