web
stats
TAYNEKS ENGELLİ ŞARJ İSTASYONU ÜRETİMİNE BAŞLADI
Tayneks Engelli Şarj İstasyonu Üretimine Başladı

Engelliler için şarj istasyonu tekerlekli sandalye kullanan bireylerin, kamusal alanda tekerlekli sandalyelerinin sarjının bitmesi halinde mağdur olmalarını engellemek için tasarlanmıştır.

5378 sayılı engelliler hakkındaki kanunun 3. Maddesinin f bendine göre “binaların, açık alanların, ulaşım ve bilgilendirme hizmetleri ile bilgi ve iletişim teknolojisinin, engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasını” gerektirmektedir. Buna göre bir binanın veya kamuya açık alanın engelli şarj istasyonu dışında tüm erişilebilirlik altyapısı kurulmuş olsa dahi engelli bireyin tekerlekli sandalyesinin sarjı bitmesi halinde, bina ya da alan engelli için ulaşılabilir olmaktan çıkmaktadır. Dolayısıyla engelliler için şarj istasyonu, erişilebilirlik / ulaşılabilirlik için önemli bir konuma sahiptir.

Bu ihtiyaçtan yola çıkarak, Tayneks Engelli Şarj İstasyonu üretimine başlamıştır. Aynı anda 2 tekerlekli sandalye kullanıcısının aracını şarj edebilmektedir. Ayrıca engelliler için şarj istasyonunda bulunan LED ekran sayesinde, kullanıcılar görsel olarak yönlendirilebilmektedir.

Üretmiş olduğumuz engelli şarj istasyonunun teknik özelliklerine ulaşmak için tıklayınız.